Min kreative verden! 4/10

HALLOWEEN HYGGE!!!!

Skal weekenden bruges på halloween hygge med ungerne? mangler du ideer og inspiration? Så håber jeg at jeg kan bidrage en smule. Det er efterhånden blevet en tradition at vi skal lave ting sammen når halloween nærmer sig. Det er forskelligt hvad vi lige finder på. Græskarudskæring går igen, men ellers er det forskelligt om det er kastanjer, småkager, kreaprojekter, perler eller noget helt femte. Jeg har samlet lidt forskelligt her.

både store og små venter spændt på at komme igang med halloween græskarene.

Græskarudskræring

Hvert år skære vi græskar, det er bare så hyggeligt at lave dem. Og endnu mere hyggeligt at se de stå der med lys i ude i mørket. Så vi har selvfølgelig været i gang igen i år. En voksdug på bordet gør alting nemmere, og i takt med at ungerne er blevet større gør de mere og mere af arbejdet selv. De har fået hjælp til at skære de fine motiver, men har selv valgt hvordan de skulle se ud. De har selv skåret toppen eller bagsiden af, alt efter motiv. Selv fjernet “fyldet” og selv penslet de indeni med atamon så de holder længere.

Vores færdige græskar. En nem google søgning gav drengene muligheden for at vælge hvordan deres græskar skulle skæres ud. Vi tegnede med en tusch som med en vådserviet nemt kunne fjernes bagefter.

Halloween Småkager

motiverne variere selvfølgelig efter alder men det er hyggeligt og ungerne elsker at spise deres egne småkager, de smager ligesom bedre.

Vi har nogle af de tidligere år lavet småkager og dekoreret dem. Ungerne synes det er så hyggeligt og så er det jo altid lækkert med kage. Vi har lavet med forskellige opskrifter, f.eks. amos opskrift på julesmåkager med pynt. eller andre lyse småkagedeje der er nemme at stikke ud med udstikker. Efter bagning har vi brugt pynteglasur fra dr. oetker . Det er nemlig i de fineste små tuber lige til at tegne med både for børnehænder og voksne.

af udstikkere af vi bare brugt dem der nu var i skabet. en rund er f.eks. god til ederkoppesind. eller som nederest her på billedet er f.eks. en engleform fra julekassen der er vendt på hovedet.


På småkagerne kan der skrives og tegnes præcis som man vil, om det er spøgelser, flagermus, edderkopper, edderkoppespind, gravsten, monstre eller noget helt andet er jo helt op til en selv. Ungernes har mest bare været med streger og prikker i forskellige farver. Men de synes nu alligevel det er mega sjovt.
Toiletruller halloween monstre m.m.

Vi brugte en del tid i efterårsferien på små halloween projekter og pynt. Mange ting blev lavet med toiletruller, bunden fra en den leende ko smøreost, låg til syltetøjsglas osv. dekoreret med maling, små øje limet på, og vinger eller andre småting klippet i karton. Her nedenfor kommer lige nogle billeder med beskrivelse i billedteksten. Husk kun fantasien sætter grænser.


Halloween mumie af toiletrulle. Strimler klippet af toiletpapir er sat vilkårligt med limstift. (øjene limet på med limpistol)
Halloween flagermus af toiletrulle. Rullen er bukket i toppen for at forme øre. ansigt blot tegnet på med en sort tusch. vingerne er klippet i frihånd (2 lag så de er ens) og foldet i enden så der var et lille stykke til at lime fast
bunden af en den leenede ko smøreost er blevet til et fint halloween græskar hovede blot med lidt maling.
Halloween Edderkop lavet af karton. vi har tegnet håndaftryk (minus tommeltotten) i begge sider og klippet den ud. Den er efterfølgende blevet malet. Men man kunne f.eks. også sætte øjne på.
Halloween monster af toiletrulle. Rullen er malet. mund og “stænger” til øje er klippet i karton og limet på. Monstre kan laves i alle farver, og med alt fra 1 øje til 10 små, på stænger eller på rullen eller præcis hvor du har lyst til. Her er mit 3 øjede monster.

perlehygge med ungerne


Halloween i perler

Vi har også brugt ret meget af vores efterårsferie på at lege med perler. Anja takacs har nogle ret fine møstre i hendes app til halloween, Og til alle andre begivenheder for den sags skyld. Så har jeg også lavet en del i fri fantasi.

Et lille udpluk af vores Halloween kreationer.
Ovenfor er min egen kreation, (det burde være muligt at tælle den ud fra billedet hvis nogen er intresseret i at lave en selv.) Nedenfor et par af perler fra detperler appen.

Må i få en Uhyggelig weekend, mangler du andre ideer til kreative projekter med ungerne tjek evt. Min kreative verden 3/10 om papvåben til leg
Over and Out.

Skriv et svar