Min kreative verden! 3/10

Del 3 – Hjemmelavede våben

en af drengene med et af vores hjemmelavede våben

Halløjsa.
Del 3 af min kreative verden er om hurtige hjemmelavede våben lavet af genbrugsmatrialer. Ligenu er det fedeste her hjemme at lege krig. Derfor har de fleste ting på det sidste været relateret til den leg. Håber jeres unger kan få lige så meget glæde af det som vores unger. Et par sværd lavet på 5 minutter f.eks. har nu været kernen i mange lege de sidste 3 uger.

lille udsnit fra vores gemmer med ting til små krea-projekterHer hjemme har jeg en kasse hvor der bliver gemt diverse ting og sager, der en dag kan bruges til at lave noget andet ud af. Det kan f.eks. være toiletruller, rør fra sølvpapir, små bøtter fra forskellige madvare, mælkekartoner, skeer fra modermælkserstatning, glas fra babymos, plakatrør osv. Altså ting fra hverdagen vi nok bare havde endt med at smide ud hvis det altså ikke lige blev gemt til et kreativt projekt, jeg elsker at genbruge ting til noget andet end de oprindeligt er tænkt. Og ja ungerne vil altså lige så gerne, hvis ikke hellere, lege med ting vi/jeg har lavet. Ligenu er det som sagt hjemmelavede våben, men garager, bilbaner, biler og andre ting kunne det ligeså godt være. Drengene finder som regel selv på. Mangler jeg inspiration er min go-to som altid pinterest

Papsværd

drengene med et par af vores hjemmelavede papsværd

Vores sværd er virkelig et af de hjemmelavede våben der hitter for tiden. De bliver leget med igen og igen. De bliver taget med i skole, sfo, udenfor og ind igen. De er lavet af et rør fra en rulle sølvpapir og en toilet rulle. Lige dem her er lavet med tape, da jeg ikke havde mere lim til limpistolen, men de har som sagt holdt i flere uger alligevel.

Hvordan gør du?

lav hul hele vejen i gennem, så der kan komme et rør ned igennem


Du starter med at tage en toiletrulle og lave hul igennem (se billedet) Hullet skal passe nogenlunde i omkredsen til sølvpapirsrøret. Du fører røret ind igennem hullet og tilpasser længden så du har det ønskede håndtag og det ønskede “blad” på sværdet og taper det fast. (eller limer med en lim pistol) Fordelen ved at bruge et rør fra sølvpapir i stedet for eksempelvis en køkkenrulle er at den er noget kraftigere. Derfor går den ikke så nemt i stykker. Heller ikke selvom der er heftig sværdkamp derhjemme. Det er testet nøje af drengene her hjemme i hvert fald.Du kan evt. også lave en holder til sværdet, jeg tog 2 toiletruller og satte sammen (evt en køkkenrulle i stedet for) og lavede to små huller i hver side i toppen, bandt snore i som efterfølgende kunne binde om livet på drengene, så de nemt kunne trække sværdet frem under ildkamp 🙂

Papgevær

den stolte ide mand bag hvordan dette hjemmelavede våben skulle se ud og hvad det skulle laves af.

Dette papgevær er lavet af et plakatrør, og 2 toiletruller. Igen samlet med tape, da jeg ikke har været så god til at huske at købe lim til limpistolen. Den har også holdt i rigtig lang tid efterhånden. Jeg ville dog selv fortrække limpistolen, så det blev mere stabilt. Sigtekornet er bare sat på som den er. Håndtaget er klippet til i en runding så den passede på plakatrøret. Igen meget simpelt og lavet på ganske få minutter. Drengene har efterfølgende tegnet på det vi har her hjemme. Det kunne også males. Men min erfaring siger mig, at ungerne er helt ligeglade. Deres leg bliver ikke dårligere af at det er “pap-farvet.”

klip håndtaget buet som her. (på begge sider)
geværet er blevet dekoreret lidt af drengene siden.
håndtaget efter det er monteret
Håndgranater

hjemmelavet Håndgranat af toiletrulle

Håndgranater, bomber eller i hvert fald en form for kasteskyts der siger “BAAAANG” 🙂 De er lavet af toiletruller og med enten pap i enderne eller nogle små låg fra gemmeren. Næsten alt kan bruges. De kan for den sags skyld også bare lukkes i enderne med tape. Børn er faktisk ikke spor krævende. Bare husk ikke at bruge noget hårdt i enderne. (så som metallåg) Da de bliver kastet med, og det kan gøre ondt at blive ramt. Eller smadre mors potteplanter el.lign. 🙂 Kun fantasien sætter grænserMan kan lave næsten alt af genbrugsting. Hvis bare man får ideerne. Eksempelvis en garage til små legetøjsbiler. (se billedet nedenfor)

Håber i kommer til at lege godt! Faldt indlægget i din interesse se evt. del 1 og del 2 af min kreative verden.

3 comments / Add your comment below

Skriv et svar