Bananpandekager (Babyvenlige)

De færdige bananpandekager!

Lille tul her hjemme er så småt begyndt at smage andet mad end bare mos og grød, når det altså er babyvenligt nok. Dagens frokost for både store og små blev til bananpanderkager. Hvem elsker ikke pandekager? Bananpandekager er bare lidt sundere end almindelig dessert pandekager, så er de dejlige søde allerede, så der ikke behøver tilsættes sukker, hverken i dejen eller ovenpå når de serveres.

De har en dejlig blød konsistens og smager ligeså godt kolde som de gør varme. Altså kan den lille skid (6mdr.) være med til at smage. De er blevet godkendt af både den lille, af storebror og af mor her.

Der er så utrolig mange versioner af bananpandekager, men denne her er både nem og hurtigt lige at smække sammen.

Det eneste du skal bruge (8-10 stk.) :

  • 3 bananer (gerne godt modne)
  • 1 dl. Havregryn
  • 2 æg
  • margarine, smør eller olie til at stege i

Skær eller bræk bananerne i nogle stykker, bland bananerne, havregryn og æg sammen i en skål & giv det hele en tur med stavblenderen til det er en ensartet fin masse (eller kom det hele i en alm. blender)

Steg dejen i små klatter på en pande til de er gyldne og lækre på begge sider. Der er til omkring 8-10 stk. alt efter størrelse i denne potion. De kan evt. spises med syltetøj på, hvilket de store elsker her hjemme. Men både jeg selv og den lille spiser dem bare som de er.

Turen med stavblenderen giver en rigtig fin konsistens, selv til de helt små der kun lige er begyndt at spise mere fast føde. Jeg brækkede pandekagen i små bitte stykker til hende, fordi hun er så ny ud i almindelig kost. Havde hun været lidt større havde hun helt sikkert kunne spise den selv, for den er så blød og nem at tygge.

Omkring 6 måneder: Barnet øver sig i at bruge tunge og kæber til at tygge maden. For at passe til barnets udvikling skal maden derfor hurtigt gøres grovere og mere fast i konsistensen.

Sundhedsstyrelsen

Kunne du være interesseret i andre opskrifter her fra bloggen så tjek kategorien Det muntre køkken, hvor du bl.a. kan finde opskriften på Bamseboller uden æg og mælk

Skriv et svar