Min kreative verden! 2/10

Bullet journal

Create your own sunshine, tracker til dagenes små øjeblikke

Halløjsa!
Så blev det tid til del 2 af Min kreative verden. Denne del bliver om bullet journal og et kreativt break i en travl hverdag. I min verden er der ikke noget bedre end at glemme alle forpligtigelser og fordybe mig i noget kreativt. Bullet journal er en af de nyere ting jeg har kastet mig ud i. Men derfor synes jeg nu selv det går meget godt.

Hvordan kommer man igang?

Hvis du ikke allerede har en bullet journal og ønsker at starte op, er det ikke mange ting du behøver invester i, inden du kan komme igang. En bullet journal kan man efterhånden købe mange steder og i alle prisklasser. Jeg har dog erfaret at de billige tit har lidt for tynde sider så tusch m.v. kan blive lidt for tydeligt på bagsiden til at man kan bruge den næste side. Hvis man passer lidt på med ikke at trykke for hårdt og male oveni hinanden skal det dog nok gå. Min første bullet journal er købt for sølle 40 kr. og en pakke tynde tuscher til en 20’er. Stiftblyanter, viskelæder osv. – er jeg så heldig jeg allerede havde i skabet. Altså kom jeg selv i gang for omkring 60 kr.

små trackers over skridt, kreative pause osv.

Hvorfor en bullet journal?

En bullet journal er dit helt eget rene lærred. Lige netop hvordan DU ønsker din journal skal se ud, er helt op til dig. Det er en af de ting jeg elsker ved det, man kan lade fantasien flyve og lave siderne præcis som man har lyst. Jeg plejer at lave siderne for næste måned, altså nu hvor vi skriver september laver jeg oktober siderne. Hvis jeg skulle nå at blive færdig med dem, kan jeg jo altid starte på november. Man kan også sagtens lave for den dag eller uge man nu er kommet til alt efter hvordan man ønsker den skal være. Men da jeg blandt andet laver humør tracker for en måned. Giver det god mening at jeg har lavet dem i forvejen så jeg allerede den 1. kan begynde at udfylde de forskellige trackers.

Mangler du inspiration?

inspiration kan findes mange steder

Har man svært ved at finde på, er pinterest altid en god inspirationskilde. Men du kan lave den præcis som du selv har lyst og præcis i den sværhedsgrad der passer til dig.

Liste med ideer til sideindhold:

 • Månedskalender
 • Ugekalender
 • Madplan
 • To do liste
 • Humørtracker
 • Sundhedstracker (10.000 skridt, vandmåler, ingen snacking, rygestop osv.)
 • Dagens lyspunkt (en god ting hver dag hele måneden
 • Læsehjørnet (bøger du vil læse/har læst)
 • Netflix must see
 • Serietracker
 • Sociale media tracker, (ønsker du at skrue ned, eller måske holde overblik over at du får postet regelmæssigt)
 • Dag til dag sider
 • Blogideer
 • Hvad kan jeg lave når jeg keder mig sider
 • Årstracker (f.eks. humørtracker kunne være året i pixels)
 • Vægttabstracker
 • Børn siger side (til de små filurlige udbrud der kommer fra ungerne)
 • Baby milestone side (sidde, kravle, gå osv.)
 • Rengøringstracker (både ugenligt, hver anden uge, hver måned osv.)
 • Impulsshopping tracker (hvis du bruger for meget, giv da dig selv en high five hvergang det lykkedes at lade vær.)
 • Blomstervandings tracker (hvis du ligesom jeg er møg dårlig til at huske det :’D)
 • Bucket list (de kan også laves både pr måned, pr år eller måske inden du runder dit næste skarpe hjørne)
 • Renoveringstracker (hvilke rum er færdige)
 • Fødselsdage i familien
 • Nedtælling til begivenheder
 • Osv.

Som du nok kan fornemme er det kun fantasien der sætter grænser. Du kan putte lige præcis de sider i, der giver mening for dig. Er du ved at ændre livsstil så track det og mærk dine successer. Er du dårlig til at huske at tage dine p-piller eller hvad det nu kunne være så track det. Savner du overblik over din hverdag, så lav gode kalendersider med alle de ting du har brug for.

Min egen bullet journal

et par sider fra min bullet journal

Jeg tegner altid med en blyant først så jeg har mulighed for at rette til og viske ud. Når jeg så er ved at være tilfreds med sidens udformning, tegner jeg det op med tuscher, kuglepenne eller hvad jeg nu lige synes det skal laves med. Der er noget smukt over ikke at kunne rette det uperfekte. Men jeg bliver irriteret hvis jeg har en fejl, jeg ikke kan rette.

uge for uge side (uge 41) inkl. to do liste og madplan

Helt konkret er prikkerne på siden til at kunne få dine ting lige eller i hvert fald have noget at gå efter, kunne være i forhold til tekststørrelse, eller dine tegninger, bokse osv. Min Oktober er lige pt ikke helt færdig, men siderne i den har jeg styr på.

Den indeholder:

 • Oktoberforside (men lille kalender oversigt)
 • Humørtracker
 • Motivationscitat
 • Weekendoversigt (med 3 delebørn er det meget rart at have styr på hvem der her hvornår)
 • Mor_hornbech tracker (instagram tracker, blogindlæg tracker)
 • Create your own sunshine (en solstråle fra hver dag, hvad gør mig glad)
 • Blog ideer
 • Forskellige tracker, 10.000 skridt, kreativ pause, ingen snacking osv.)
 • uge for uge kalender, inkl. madplan og to do liste
uge for uge side (uge 40) inkl. to do liste og madplan

Længere er jeg ikke kommet i denne måned, men mon ikke det også er nok og ellers er det jo bare at lave nogle flere sider 🙂 eller udvide i November. Jeg følger ikke som sådan et bestemt team men tegner siderne alt efter humør og ideer. Jovist der er lidt efterårssteming over min oktober, men jeg gider simpelthen ikke holde mig til et farveteam eller stramt årstids-team osv. Hvis mit humør siger det hele skal være hjerter og lyserøde farver så er det, det bliver den dag.

Fik du ikke læst 1. del af min kreative verden så er der et link til den lige her.

3. del af min kreative verden vil blive om små DIY projekter til (eller sammen med) ungerne, eksempelvis sværd, skydevåben, bomber og andre små løjer.

Over and out.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar