Er barselslivet lykken?

Tilbageblik – back to 2013

Da jeg tilbage i 2013 første gang blev mor, var det ikke nemt at falde ind i rollen som mor på barsel. Jeg elsker min søn højt, men barselslivet var bestemt ikke mig. Jeg havde en god mødregruppe og de var guld værd. Jeg havde et stort hus og en kæmpe have. Der var åbne vider og lækre områder til at trille med en barnevogn. Alligevel kunne jeg slet ikke falde til ro i barselslivet. Jeg var rastløs og følte mig alene. Mennesker havde jeg omkring mig. En lækker lille baby som jeg elskede højt. (og selvfølgelig stadig gør) Hvorfor det var svært, det ved jeg ikke helt selv. Men jeg stod der som førstegangsmor og følte mig så forkert, fordi jeg ikke nød til at gå derhjemme.

Barselsliv anno 2019 – gid den aldrig sluttede

Nu sidder jeg så her 6 år senere, som et menneske der ligger langt fra den person jeg var, for bare 6 år siden. Mange ting har ændret sig. Hver eneste dag rammer tanken om at skulle tilbage på arbejde mig. Denne gang er det bare med en helt anden årsag. Der er endnu længe til at vi skriver 27 februar 2020, og det er dagen jeg skal tilbage på job. Men jeg har slet slet ikke lyst. Meget kan ændre sig inden vi rammer februar. Men tanken om at skulle møde hver dag fra 6.55 til 15.09 og aflevere alle ungerne i sfo og dagpleje huer mig slet ikke.

Jeg ELSKER hvert sekund. Jeg nyder vores stille morgener, hvor drengene ikke skal hives ud af sengen for at blive klar. Jeg nyder dagene med Olivia herhjemme. Jeg nyder mine timer i mødregruppe. Jeg nyder mine dage med min gode veninde, jeg er så heldig at dele barsel med. Samtidig kan jeg slet ikke forstå at jeg har haft tid til at gå på arbejde. Nårh ja – Det er selvfølgelig en af de ting man bare skal, og derfor får til at gå op alligevel. Jeg er da også helt sikker på hverdagen nok skal glide præcis lige så fint som inden jeg startede på barsel. Barselslivet er hårdt på de dage uden søvn, med en baby med ondt i maven osv. det er den for mig såvel som for alle andre. Men samtidig er det da bare en helt igennem magisk tid.

Tid til alt og ingenting

Det, at der er tid til at hente drengene tidligt til en vandkamp i haven, mens lillesøster sover eller være klar med bamseboller og varm kakao. Det, at der er tid til en stille tur i det fri. At der er tid til en lækker brunch med en god veninde, eller en tur ned gennem broen i Esbjerg. Tid til bare at være. Tid til at skrive. Tid til at tænke. Det er en mega fed følelse og jeg er helt sikker på den store forskel fra 2013 og til nu, er mig! Jeg er et andet sted i livet. Jeg har fundet mig selv og hviler tildels i hvem jeg er som person. Jeg kan være i mine tanker og i mit eget selskab. Ikke bare kan jeg være i det, jeg nyder det.

Rigtige vs. forkerte følelser

Jeg er sikker på rigtig mange er af den opfattelse, at barselslivet skal være dejligt, at det skal være noget man nyder til fulde. Derfor tror jeg heller ikke nødvendigvis mødre siger højt, hvis de ikke nyder barselslivet. Men jeg vil våge at påstå, at det er virkeligheden for nogen. Det ene er ikke mere forkert end det andet. Det er ikke et tegn på mindre kærlighed til det lille væsen man går hjemme med. Det er ikke noget at skamme sig over. Dog tror jeg på man kan ændre den følelse en smule ved at kigge på indholdet.

Gør det der gør DIG glad

Er du meget social og føler dig ensom, så find noget eller nogen at fylde din hverdag lidt ud med. Der er som regel gode muligheder for en mødregruppe. Måske du har en veninde der selv er på barsel, eller har en anden årsag til at gå hjemme, har skæve arbejdestider eller på anden måde kan få det passet ind med nogle oplevelser i hverdagen.

Måske du bare ikke lige synes det er skide interessant at kigge på en baby hele dagen, og for 7. gang i dag klappe i dine hænder over baby har rynket på næsen? Så overvej hvad der gør dig glad, hvad du nyder at lave, hvad du ville elske at fordybe dig mere i. Når du har fundet det, og får det proppet ind i din hverdag, så giver det hele måske mere mening.

Måske du pludselig får tid til at se dig selv i øjnene og egentlig ikke er så glad for det du ser? Så kunne løsningen være at arbejde med de ting der gør ondt. At se sig selv i øjnene kan i sidste ende give så meget. Ikke mindst trives du ikke i dit barselsliv, så sig det højt. For det er helt okay.

En hverdag der giver mening for mig

Jeg personligt har flere ting der er markant anderledes fra sidste barsel og til nu. Ikke mindst så ved jeg hvilke ting der giver min hverdag mening.
Jeg er beriget med 2 skønne mødregrupper, som jeg nyder at bruge tid med hver eneste gang. Den ene ses jeg med en gang hver uge, den anden lidt sjældnere. Men begge to bringer et smil på læben hver eneste gang.

Jeg har min vidunderlig veninde, som jeg bruger så meget tid som overhovedet muligt sammen med. Vi tager på ture, vi drikker kaffe og tøsesnakker, vi laver babymos eller griner og pjatter. Ja i det hele taget så laver vi alt og ingenting. Det er så mega fedt.

Jeg har startet min blog, for jeg har altid elsket at skrive og det gør mig glad. Så hvorfor lade vær? Jeg er igen startet lidt op som selvstændig forhandler for Forever Living, ikke fordi jeg behøver, men fordi jeg har lyst.

Jeg sætter pris på den ekstra tid til de små ting, som en skovtur med drengene, lidt ekstra tid til de unger der betyder så vanvittigt meget og hvor smilet hvergang bliver større. Barselslivet er lykken for mig nu, anno 2019.

Over and Out.

2 comments / Add your comment below

  1. Så dejligt indlæg og fedt at sætte fokus på den forskel der kan være på hvilket tidspunkt man får børnene 😊

    1. Mange tak skal du have 🙂 Ja det er der nemlig rigtig stor forskel på. Man udvikler sig da heldigvis hele livet

Skriv et svar