Bamseboller uden æg og mælk

De her boller uden æg og mælk er et fantastisk alternativ til fødselsdagsboller. Min skønne bonusdatter har fået konstateret allergi overfor netop æg og mælk for ganske nylig. Derfor er jeg begyndt at finde nye alternativer til de lækre hverdagsting så hun også kan være med. Disse boller er godkendt af både mand og børn. Og de smager lige så skønt som mange af de opskrifter, jeg ellers plejer at bruge når der bliver bagt boller.

De er super nemme og lave, faktisk er det min 6 årige søn der har bagt dem, med en smule assistance til den varme ovn o.lign. Der er jo intet bedre end kvalitetstid i køknet sammen med ungerne.

De lækre bamseboller lige da de kom ud af ovnen.

16 stk.

50 g sukker
50 g gær

2 ½ dl lunken vand
1 dl olie (fx rapsolie)
1 tsk. salt

550 g fint hvedemel

Pensling: kaffe

Gær og sukker røres sammen i en skål, til det bliver en flydende ensartet masse.
Tilsæt vand olie og salt, og rør det sammen.
Tilsæt mel lidt af gangen og rør det til dejen er ensartet.
Lad den hæve tildækket 45 minutter.
Ælt dejen, form bollerne, og lad dem hæve tildækket yderligere 45 minutter.

Pensel bollerne med kaffe og bag dem 10-12 minutter i en forvarmet ovn 200° varmluft.

Kaffe er et fantastisk alternativ til pensling i stedet for æg og mælk. Da Netop bageværk uden æg ofte bliver lidt bleg. Kaffen giver en flot gylden brun farve på de færdige boller. Det er desuden smags neutralt efter en tur i ovnen. Så er det i mit køkken også fast inventar og derfor lige ved hånden.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar