Klar Parat Skolestart

Endnu et skolebarn lige om lidt!

Sommerferien er ikke engang begyndt og mit hoved er allerede fremme ved skolestarten efter ferien. Den store af drengene skal i 1. klasse og den anden af drengene starter nu i 0.klasse. Pyha hvor bliver de store!! Og ja den 8. august er jo lige rundt om hjørnet. Det er helt sikkert en af de ting der fylder mest i mit hoved for tiden.

Det er så vildt at tænke på at vi lige om lidt ikke har nogen børnehavebørn i hjemmet til hverdag. Min bonusdatter der er her hver anden weekend går stadig i børnehave, og det sidste skud på stammen er først 3 måneder lige om lidt. Men tænk at min lille store dreng nu følger i sin stedbrors fodspor, og lige om lidt altså også er et skolebarn. Det er lidt med blandede følelser, for der har fra flere fronter været lidt betænkeligheder med hensyn til skolestarten. Min ellers charmerende og skønne dreng har haft en del udfordringer med at indgå i sociale sammenhænge, hvor der er mange mennesker/børn. Derfor er der ekstra støtte i børnehaven og vi har her hjemme også støtte i form af en familierådgiver. Så vi bedst muligt kan hjælpe ham på den rette vej her i livet.

Men omvendt er drengen ederspændt på at starte, og selvfølgelig kommer det til at gå godt. Det skal jeg tro på! Igår var jeg sammen med børnehaven og min søns far til møde på skolen ang. skolestart og hvordan vi sørger for den bedste start for ham. Hvor er jeg dog taknemlig for at man i dagens danmark gør så meget ud af inklusion! De har så mange gode planer på programmet og møder ham lige præcis hvor han er. Det er så fantastisk.

“Alle er genier, men hvis man dømmer en fisk ud fra dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i troen af at den er uduelig.”  – A. Einstein.

Vi har her hjemme haft mange snakke om det at gå i skole, og ikke mindst hvilke ting der gør ham utryg. En af de ting der virkelig fylder, er frygten for at fejle. Det er en problemstilling jeg om nogen kan relatere til. Jeg vil selvfølgelig gerne hjælpe ham til at frygte det lidt mindre og derfor har vi haft snakken om, at det jo netop er for at lære, at man skal gå i skole, og at ingen forventer han kan alting. Ud over det har vi lavet en aftale om, at vi sammen i løbet af sommeren vil øve os lidt på at være skolebarn. Det har bl.a. resulteret i at jeg har været i gang med at lave et “klar parat skolestart” hæfte til ham. (og selvfølgelig også et til hans storebror)


Vi er alle forskellige som individer, men så længe vi har en vis tiltro til os selv og hinanden. Kan vi ved fælles hjælp komme langt.Vi er alle sammen forskellige og har brug for forskellige ting. Men mød dit barn der hvor det er, ikke hvor omverdenen forventer det skal være! så skal det hele nok gå.

Afslutningsfesten i børnehaven er afholdt og mor her er nød til at forholde sig til den nye virkelighed, for lige om lidt er det skolestart. Og det skal bare blive godt!

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar